Electrabel

 Brandweer

Triumph Spitfire

Carnaval in Zwolle en Uden

Iets over Bernhard:
Naam: Bernhard Bouwhuis
Geboren op 24 juni 1960 te Zwollerkerspel (de gemeente Zwollerkerspel is later opgegaan in de gemeente Zwolle)

 

 

Naast het houden en fokken van Noorse Boskatten heb ik nog een aantal bezigheden:

1  Electrabel

 Brandweer

Triumph Spitfire

Carnaval in Zwolle en Uden


Electrabel Nederland n.v.

De meeste vrije tijd gaat toch wel zitten in mijn werk bij Electrabel.
Sinds 1 oktober 1989 werk ik bij Electrabel Nederland n.v.

Momenteel vervul ik daar de functie van senior medewerker Technisch Beheer.

Electrabel Nederland n.v. is commercieel producent en leverancier van elektriciteit en warmte. Daarnaast is Electrabel gespecialiseerd in het ontwerpen, bedienen en onderhouden van elektriciteitscentrales en warmtekrachtcentrales

  

 

 

 

2  Electrabel

 Brandweer

Triumph Spitfire

Carnaval in Zwolle en Uden

 

BRANDWEER

Sinds 1 december 1978 ben ik lid van de vrijwillige brandweer te Zwolle en sinds wij weer in de wijk Berkum wonen, maak ik weer deel uit van Blusgroep Berkum.

Blusgroep Berkum bestaat uit 10 vrijwilligers. Binnen Blusgroep Berkum vervul ik de functie van tweede bevelvoerder met de rang van onderbrandmeester. Per jaar worden we zo'n 60 keer opgeroepen.

Brandweer Zwolle bestaat uit een vrijwilligerskorps met een beroepskern. Brandweer Zwolle maakt deel uit van de brandweer regio IJsselvecht.

 

 

 

3  Electrabel

 Brandweer

Triumph Spitfire

Carnaval in Zwolle en Uden


TRIUMPH SPITFIRE
Sinds 1983 ben ik in het bezit van een Triumph Spitfire MK IV. Na eerst een aantal jaren er dagelijks in te hebben gereden, was de Spit aan een grondige opknapbeurt toe. Deze is destijds grotendeels in eigen beheer gedaan. Na dertien maanden sleutelen, lassen, schuren etc. etc. was de Spit weer pico bello. Hierna was de Spit weer voor dagelijks gebruik bestemd.
Op dit moment is de Spit weer aan een kleine facelift toe, echter de tijd hiervoor ontbreekt op dit moment. Misschien dat er komend jaar weer wat tijd vrij kan worden gemaakt om de Spit weer door de keuring te krijgen.

 

 

 

4  Electrabel

 Brandweer

Triumph Spitfire

Carnaval in Zwolle en Uden


Carnaval in Uden en Zwolle
Carnaval in Zwolle????
Jazeker, ook boven de grote rivieren wordt er gevierd. In Sassendonk, zoals carnavalvierend Zwolle heet, starten we op vrijdagavond op elf over elf de festiviteiten met het opzetten van de Eileuver. Onder de muzikale klanken van 'Ik ben een Zwollenaar', het Zwolse volkslied, wordt dan de Eileuver (= Zwols voor ooievaar) op een nest boven op een lange paal, op de Grote Markt opgezet door de grootste carnavalsvereniging van Zwolle, de Eileuvers. Hierna is het de beurt aan de overige verenigingen die allen hun eigen kenmerken aan het nest hangen. Vanaf dat moment barst het carnaval los.

Carnaval in Uden.
Elk jaar wordt het carnaval in Uden gehouden onder een motto.
Het motto van seizoen1998/1999 was: "Het is hier goed kerse ete"
Het motto van dit seizoen (1999/2000) is "Zied't vur Oew?"
Van 11 november tot het eind van het carnaval staan de mottopalen duidelijk zichtbaar voor een ieder die Uden op zijns weegs vindt.
Tijdens het caraval is Uden onder bestuur van de Knoerissen (Udens voor varkens).
Onder leiding van Zijne Doorluchtige Hoogheid en Opperknoeris Prins Porcellus XXIV wordt
aan het begin van het festijn de Knoeris binnengehaald.
Als afsluiting van het carnaval wordt op dinsdagavond de Knoeris ritueel verbrand. (een van stro en papier-maché gemaakt model van een varken, dat zo'n vier meter lang is).

Optochten Carnaval 2000
Als het even mogelijk is, dan doe ik mee met de optocht van Zwolle. Dit jaar ben ik samen met een goede vriend en medecarnavalsvierder ook weer druk in de weer geweest om een bijdrage aan de optocht te leveren. het is de bedoeling dat omze creatie zowel in Zwolle als in Uden te zien is.

Klik HIER om een vergroting te zien.